Відомий український кулінар та суддя проєкту "МайстерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом найніжнішої котлети по-київськи. Як готувати страву він розповів на своїй сторінці в соцмережі instagram.

Володимир Ярославський зазначив, що для приготування котлети по-київськи раніше використовували куряче філе з кісточкою від крильця, але він взяв чисте філе, яке набагато простіше знайти. Так, для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:

На 1 котлету:
• 80-100г філе
• 18-20г вершкового масла
• 2 г зелені

також:
• Панірувальні сухарі
• Яйця для панування
• Борошно
• Олія для фритюру – мінімум 700г

Котлета по-київськи, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Хліб для котлет потрібно попередньо підсушити і подрібнити, щоб отримати більш тонкий шар панірування. Кулінар зазначив, що робить це за допомогою м'ясорубки.

"Відокремлюю мале філе, видаляю прожилки, іншу частину "шару" ножем, зрізаю плоскі частини. Окремо подрібнюю кріп (можете брати і іншу зелень), розрізаю вершкове масло на частини, обкачую їх у залежні. Отримані овальні шматки ставлю в морозилку о. філе за вагою і трохи відбиваю, щоб воно стало ніжнішим і тоншим – у такому вигляді його зручніше згортати.

Після цього котлети необхідно загорнути в один бік. Кулінар зазначив, що робить це, тримаючи руки човником. Далі котлети слід покласти в морозилку, і почекати, поки вони холонуть. Важливо не заморозити їх, а дочекатися поки стануть холодними і краще триматимуть форму.

Котлета по-київськи, скріншот: YouTube

"Змішую 2 яйця з 1 ст. л. води і ретельно збиваю вилкою. Підморожені котлети панірую спочатку в борошні, потім в яйцях, в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях. Смажу у фритюрі до рум'яного відтінку при температурі 180 градусів. це буквально хвилину займає – можливо 1.5", - продовжує кулінар.

Далі котлети потрібно покласти в духовку і готувати при температурі 180 градусів, поки на поверхні не з'являться бульбашки олії. Процес займає приблизно 6-7 хвилин. Готову котлету можна подати на пюре із зеленого горошку, як це робить Вова Ярославський.

Рецепт шанувальники оцінили.

Коментарі. Фото: скріншот instagram

Раніше Знай писав, рецепт знаменитих полтавських галушок із куркою від зірки "МайстерШеф" Вови Ярославського: "Смачно і дуже по-нашому".

Також ми писали, що Євген Клопотенко законсервував огірки з імбиром – запевняє, що так смачніше: бабусі від шоку схопляться за серце.

Крім того, наш портал інформував райську вечерю за копійки: рецепт пасти з кабачками за 20 хвилин від Алекса Якутова.