Раніше для українців консервоване тушковане м’ясо могло стати перекусом на риболовлі або під час ночівлі у кемпінгу на природі. Зараз все кардинально змінилося, і тушкованка може стати справжнім спасінням для українців.

Відомий український кулінар та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився простим та перевіреним рецептом тушкованки. Кулінар зазначив, що тушковане м’ясо завжди готове до вживання як підігрітим, так і охолодженим. До того ж його можна додавати до картоплі, будь-яких круп чи макаронів.

Євген Клопотенко, скріншот

Інгредієнти:


2 кг курячого м'яса (гомілки, стегна)
1 середня ріпчаста цибуля
1 велика морква
100 г кореню селери
2 лаврові листи
5 горошин чорного перцю
3 горошини духмяного перцю
2 ст. л. солі

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще


Складіть у каструлю 2 кг курячого м'яса, залийте водою на 3 см вище та доведіть до кипіння. Першу воду злийте, а м’ясо промийте та знову складіть у каструлю.

Після цього потрібно додати очищену цибулю та моркву, розрізані навпіл. Додайте 2 лаврових листи, 5 горошин чорного та 3 горошини духмяного перцю. Залийте м'ясо холодною водою так, аби вона була на 3 см вище. Додайте 2 ст. л. солі, перемішайте. Доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до середнього. Варіть 40 хвилин, не накриваючи кришкою.

Дістаньте м'ясо курки з каструлі, дайте йому трохи охолонути та за допомогою ножа й виделки акуратно повиймайте з гомілок і стегон всі кістки, хрящі та шкірку. Витягніть з бульйону моркву та цибулю. М’ясо перекладіть знову до каструлі та варіть ще 20 хвилин на середньому вогні.

Підготуйте банки. Поставте їх в духовку на деко та увімкніть розігріватися до 100 градусів. Коли банки стануть гарячими, виймайте їх за допомогою рушника. Паралельно металеві кришки до банок складіть у невеличку каструлю з окропом і кип’ятіть приблизно 10 хвилин.

Викладіть м'ясо та трішки бульйону у кожну банку. Одразу ретельно закручуйте банку кришкою. Коли банки охолонуть, поставте тушкованку в темне прохолодне місце.

Нагадаємо, Євген Клопотенко пішов на серйозний крок заради України: "Це розбурхує"

Раніше Знай писав, Євген Клопотенко показав вид зі свого з вікна і розповів про дивацтва: "Зглузду з'їхав"

Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Клопотенко знайшов причину, чому Україну "прийняли" в ЄС вже зараз: "Логіка така..."