Українські військові та волонтери всіма силами наближають перемогу України над росією. Кожен громадянин нашої країни бачить цей солодкий день у снах.

Але чому б не підготуватися і не зробити смачний напій до величного дня? Звичайно, хочеться чогось незвичайного і такого, щозапам'ятовується. Цим напоєм може бути вино з квіток кульбаби і робиться воно дуже легко.

Спробувавши одного разу, назавжди запам'ятаєш цей смак: незвичний, солодкий, терпкий, злегка тягучий, з нотками квітково-медового пилку і ледь вловимою гірчинкою, що нагадує смак молочного соку, що струмує по зрізу стебла щойно зірваного квітки.

Кульбаба, скрін, відео YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще
  • квіти кульбаб - 1л. банка,
  • апельсини 2 шт.,
  • лимони 2 шт.,
  • родзинки 1,5 ст. л.,
  • вода 3 л,
  • цукор 500 г.

Спосіб приготування:

  1. Зібрати квіточки кульбаб при сонячному світлі, коли вони відкриті.
  2. Скласти їх в літрову банку, пересипавши цукром.
  3. Коли суцвіття пустять сік, це станеться на 2-3 день, додати склянку холодної кип'яченої води і залишити ще на 3-4 дні.
  4. З апельсинів і лимонів вичавити сік і покласти родзинки.
  5. Настій з квіток проціджуємо, додаємо сік цитрусовий з родзинками і доводимо обсяг холодною кип'яченою водою до 3-х літрів. Накриваємо марлею і залишаємо для первинного бродіння.
  6. Як тільки почалося бродіння ставимо під гідрозатвор.

Вінок з кульбаб, фото Pixabay

Спробувати вино можна вже за кілька тижнів, але краще все ж дати вину настоятися 3-4 місяці, тоді колір буде світло-бурштиновим, а смак буде тоншим. В такому випадку зробіть кілька пляшок - одну відкоркуєте на перемогу України, а друга залишиться для Спаса або зустрічі осені. Також можна поберегти вино і до Нового року, щоб літній смак урізноманітнив зимові холоди.

Наливайте і пригощайтеся або пригощайте.

Нагадаємо вам про печиво з дитинства "Сигаретки" з горіховою начинкою: простий рецепт, щоб порадувати себе і діток.

Раніше ми ділилися рецептом ідеальної перловки з м'ясом в горщиках.