Незважаючи на те, що в Україні вже півтора місяці триває повномасштабна війна, Великдень ніхто не відміняв. Багато громадян, у яких є така можливість, вже почали підготовку до найсвітлішого свята в році.

На офіційному акаунті проекту "МастерШеф" з'явився рецепт сирної паски від кулінара Володимира Ярославського. Саме час вирішити, які паски будуть стояти на вашому святковому столі.

"У себе на сторінці поділився рецептом сирної паски! Він ще довоєнний, але при необхідності можете замінити інгредієнти. Шеф дав спеціальні поради, які знаходяться в кінці 💙 💛" - йдеться в повідомленні під постом.

Для приготування даного десерту знадобляться наступні інгредієнти:

  • 300г зернового сиру 9%;
  • 3 жовтки;
  • 100г вершків 20%;
  • 30г цукру;
  • 50г вершкового масла;
  • 50г білого шоколаду;
  • 50г родзинки або цукати;
  • 1ст. ложка кокосової стружки;
  • 1ст. ложка мигдалю;
  • За бажанням ваніль.

Необхідно на самому початку віджати сир, і позбутися від зайвої вологи. Сир, жовтки, вершкове масло, цукор і вершки кладемо в сотейник, після чого починаємо збивати все блендером. Повинна вийти кремова маса.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Якщо поруч блендера не виявилося, перетріть сир через сито.

Паски / фото: Pixabay

У наступному етапі ставимо сотейник на плиту, постійно перемішуючи до моменту, поки не з'являться так звані бульбашки. Важливо, що не можна доводити все до кипіння, а відразу знімайте масу з плити. Туди додаємо білий шоколад, і перемішуємо знову.

Додаємо попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку і, за бажанням, ваніль і мигдаль. Взагалі мигдаль часто зустрічається в рецептах, а стружка додає незвичайний смак.

У форму кладемо марлю, і висипаємо туди нашу ще теплу суміш. Далі в холодильник на добу, і на ранок можна почати приступати до прикраси. Тут вже справа смаку, чим вам більше подобається. У холодильнику зберігаємо 3-4 дні під харчовою плівкою.

Сирна паска, сріншот із відео

А ось і приступимо до порад, які особисто написав Володимир Ярославський:

Можна виробляти і без білого шоколаду. Буде більш ніжною і менш солодкою. Вершки можна замінити сметаною 20%. Якщо немає родзинок кладіть сухофрукти або цукати. Курагу шеф не радить, тому що з сиром вона дає металевий присмак.

Сирна паска, сріншот із відео

Нагадаємо, що найпростіший рецепт смачного паски на Великдень: не займає багато часу і завжди вдається

Раніше повідомлялося, що рецепт шоколадної сирної паски в 2022 році: без духовки, без яєць, але з фініками і мінімумом калорій

Також, як економно використовувати великодні смаколики: не викидайте паска і яєчка.