У своїх стравах українці часто використовують майонез, щоб зробити страву смачнішою. Однак, надмірне його споживання може погано позначитися на організмі.

Саме тому пропонуємо вам приготувати його заміну в домашніх умовах. Цей соус ви зможете використовувати для заправки салатів, для піци або ж різних гарнірів. Рецептом соусу поділилися в Телеграм-каналі:"Прості рецепти".

Домашній майонез, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

3 ст ложки оливкової олії
1 ст ложка лимонного соку або яблучного оцту
1 ч ложка гірчиці
7 ст ложок сметани
Сіль і перець - за смаком.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку підготуйте всі інгредієнти. Після змішуємо до однорідної маси олію, лимонний сік,
гірчицю, сіль, перець.

Соус, ТК: "прості рецепти"

Далі додаємо сметану і добре перемішуємо. Все, соус готовий. Він ідеально підходить до всіх салатів, де потрібно майонез. Також можна намазувати на хліб або використовувати в якості соусу для піци. Приємного апетиту!

Нагадавши, молоко, какао і вершки: як за 10 хвилин зварити зігріваючу кухоль рідкого шоколаду. Тепер можна йти в магазин і сміливо брати шоколадку, вершки, молоко і трохи какао.

Раніше Знай писав, повітряні плюшки, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю. Приготувати смачні булочки до чаю дуже просто, тому з рецептом впораються як досвідчені кулінари, так і новачки на кухні

Також Знай повідомляв, соковиті котлетки за бабусиним рецептом: відчуйте смак щасливого дитинства. Одного запаху цих соковитих котлет досить, щоб викликати трепетні спогади про турботливої бабусі