Льотна програма: Дніпро отримає 1,4 мільярди на аеропорт

В Україні через коронавірус показники авіагалузі впали у три рази порівняно з минулим роком. Попри це, влада планує значно розширити мережу аеропортів в регіонах і вже затвердила бюджет на їх будівництво. Які міста отримають кошти, дізнавались журналісти новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Переглянути сюжет можна за посиланням.

За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія, бюджет на будівництво аеропортів вже узгодили: «У нас кожний рік одночасно будуть будуватися, модернізуватися, готуватися по п’ять регіональних аеропортів. Ми отримали 2,4 млрд гривень фінансування».

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Найбільшу суму дадуть Дніпру – 1,4 млрд гривень. Криклій впевнений, що проєкт уже готовий та будівництво нової злітно-посадкової смуги стартуватиме щойно дозволить погода.

Пасажирський термінал пропускатиме до тисячі пасажирів на годину. Його зводитимуть приватні інвестори, а будівництво нової смуги візьме на себе держава. Щоправда, хто рахуватиме прибуток у такий кооперації поки невідомо.

У наступному році влада також планує визначитись з місцем нового аеропорту на Закарпатті. Зараз обирають між Мукачевом та селищем Середнє.

Крім того, міністр запевняє, що навіть під час посиленого карантину аеропорти працюватимуть, а рейси всередині країни скасовувати не будуть.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Закарпаттю подарують "крила" за 30 мільйонів

Як повідомляє портал «Знай.uа» Закрите небо: МАУ заявили про скасування рейсів у зв'язку з пандемією

Також «Знай.uа» писав, що Зеленський спустить 2 мільярди на "крила" Дніпра