У Кам'янському курсантка 2-го курсу ДДУВС надала першу домедичну допомогу чоловікові, у якого стався напад епілепсії на виборчій дільниці.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

26 жовтня, під час несення служби спільно зі співробітниками поліції на одній з виборчих дільниць міста Кам'янського, курсантка Ольга Бойко надала першу домедичну допомогу 52-річному члену виборчої комісії, якому стало погано.

Чоловік з нападами судом втратив свідомість і впав на підлогу, прямо посеред ділянки. Ольга не розгубилася і кинулася на допомогу чоловікові.

курсантка, фото: ДДУВС

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Я згадала все, чого нас вчили на тактичній медицині. Вийшло так, що мені допомогла жінка, одна з членів виборчої комісії. Ми перевернули чоловіка на бік. Потім я попросила людей знайти щось, щоб покласти під голову. Щоб уникнути травмування, ми зафіксували голову і тулуб чоловіка. Потім я зателефонувала за номером "103", - розповідає Ольга.

"Невідкладна допомога" приїхала через 13 хвилин. Кілька разів чоловікові ставало краще, потім його стан знову погіршувався. Весь цей час курсантка була поруч, тримала руки і ноги, якими хворий неконтрольовано розмахував.

курсантка, фото: ДДУВС

За словами медиків, які прибули на виклик, у громадянина за невеликий проміжок часу сталося кілька епілептичних припадків. Після проведеної лікувальної терапії, чоловік ще довго не міг прийти до тями, він не розумів, що з ним сталося, втратив пам'ять. Коли йому стало легше, від госпіталізації відмовився.

"Коли приїхала бригада, я видихнула з полегшенням. Ті 13 хвилин видалися вічністю, я розуміла, що здоров'я чоловіка в моїх руках, і що навіть один необережний рух може коштувати йому життя"– згадує курсантка.

курсантка, фото: ДДУВС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові патрульні врятували чоловіка, якому "відбило" пам'ять: "де я?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Дніпром копи зняли жінку з даху недобудови: "Кричала, що вб'є себе"

Також «Знай.иа " писав, що Львівські копи врятували дитину від п'яної матері: "він просить їсти ,а вона хропе на лавочці"