Письменниця Марія Матіос та видавництво «Абабагаламага» оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів, які описані у романі «Букова земля».

Створити карту мандрівок Буковиною за романом «Букова земля» Марію Матіос надихнув прихильник її творчості з Польщі.

Про це письменниця повідомила на сторінці у Фейсбук. Разом з Іваном Малковичем та видавництвом ««Абабагаламага» вони оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів Буковиною та Галичиною, описаних у «Буковій землі».

«Це можуть бути тематичні подорожі (скажімо, «Буковина родини Васильків», «Німецькі поселення Буковини», «Бойові шляхи Гуцульського легіону», «Український Відень», «Стежками УПА»), чи мандрівки, пов’язані з іншими персонажами або подіями книжки. Тобто все, на що вистачить вашої фантазії, щоб розписати такі маршрути для подорожувальників чи любителів краєзнавства», - говорить Марії Матіос.

Двом переможцям пізнавальних маршрутів Марія Матіос презентує від себе три ексклюзиви, пов’язані з Буковиною та Галичиною. Про них учасники конкурсу дізнаються згодом - після закінчення карантину, оскільки вони і справді пов’язані з подорожами.

Популярні новини зараз

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Видавництво «Абабагаламага» також готує подарунки для переможців конкурсу. Це буде бібліотечка найкращих видань «Абабагаламага».

«Я вважаю, що це унікальний випадок. Я наразі не знаю жодної книжки, яка би зчинила такий розголос, що за нею створюють цілі краєзнавчі маршрути. Я у видавничій справі уже понад 30 років, але такого інтересу до книжки не пам'ятаю. Це унікальний випадок в історії книговидання незалежної України. Звичайно, ми щасливі бути причетними до цього. Тому що ця книжка - більше, ніж сама книжка. Це історія буковинського краю», - сказав Іван Малкович, директор видавництва.

Конкурсні роботи можна надсилати на електронну адресу: ivanababa@i.ua з приміткою («На конкурс «Принади і таємниці Букової землі»).

Конкурс без вікових обмежень. Термін подачі робіт до 15 вересня.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Samsung представила нові пристрої екосистеми Galaxy для роботи і розваг

Також портал «Знай.uа» писав, що Від Чехії та Польщі до Білорусі та Туреччини: які країни разом з Україною потрапили в "зелену зону" карантину

Також портал «Знай.uа» писав, що Пільговикам Чернівців готують "посткарантинний" сюрприз у громадському транспорті - ховайте гаманці