Працівниками ПАТ "Київметробуд" проводяться роботи по облаштуванню будівельних майданчиків, необхідних для початку основних робіт з прокладання лінії метро на житловий масив Виноградар.

Цю інформацію повідомляє Еспресо.TV, посилаючись на прес-службу підприємства.

Наразі підготовлено дві дільниці. Одна з них розташована неподалік від станції метрополітену "Сирець", інша на перетині вулиць Межова та Північно-Сирецька. Обидві ділянки будуть використовуватись для монтажних робіт обладнання, яке задіють під час побудови підземної лінії метро та станції "Мостицька", зокрема тунелепрохіднецького механізованого комплексу Herrenknecht.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Повідомляється, що вже ведуться роботи з демонтажу перекриття існуючого ствола метрополітену, глибиною понад 46 м та діаметром більше десяти. Було встановлено огорожі та виконується тимчасове електрозабезпечення.

Нагадаємо, що київська влада хоче в найближчі 2 роки витратити на розвиток київського метро приблизно 20 мільярдів гривень. Значна частина з них піде на будівництво двох станцій підземки на Виноградар.

Перші транші за цим проектом вже надійшли на рахунки метрополітену та роботи з продовження гілки до майбутніх станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» стартували.

Про це стало зрозуміло зі слів прес-секретаря глави КП «Київський метрополітен» Наталії Макогон.

За її словами, здачу станцій в експлуатацію намічають на лютий 2021 року. Однак, крім будівництва гілки на Виноградар, метро буде розвиватися і в інших напрямках. Приміром, мало-помалу станції будуть переводити на повністю автоматичний режим роботи в частині пропуску пасажирів, – відмовляться від касирів.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у київському метро з'явиться важливий сервіс, пасажирів, нарешті, почули.

Також Знай.ua" писав про те, що наступну станцію метро побудують в передмісті, кияни в шоці.