Після новорічно-різдвяних свят в Україні посилили карантинні обмеження. З 8 січня і мінімум до 24 числа заклади громадського харчування, магазини непродовольчих товарів та багато інших закладів знову не можуть працювати.

Думка мукачівців щодо введення локдауну різниться: одні вважають карантинні обмеження виправданими, інші упевнені: такі умови наближають бізнес до неминучої смерті. Багато українців втрачає роботу та лишається без засобів до існування, йдеться в сюжеті М-студіо.

"Чесно? Трошки воно ламає нас, тому що люди зараз в таку холодну пору хочуть більше посидіти в закладі, погрітися. За рахунок цього у нас знижується працездатність, деякі люди повинні сидіти зараз вдома. Влітку ми ще якось працювали, тому що дозволяли відкриту терасу, і була робота. Зараз на два тижні нас знов вибивають з колії", - каже адміністратор закладу харчування Каріна.

Нагадаємо, понад 100 чернівчан вийшли на акцію протесту під Чернівецьку міську раду. Люди виступають проти обмежень локдауну та підвищення тарифів на газ та електроенергію. "Ми проти знищення людей! Поднімали ціни до небес! Як оплатити комуналку із пенсії? Наша країна найбідніша у Європі, а вони відпочивають у Маямі та Буковелях! Ганьба! Не скинуть ціни – будемо перекривати дорогу!", – каже чернівчанин Орест.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще