Четверо близнюків, які народилися на Закарпатті напередодні Різдва, почали дихати самостійно.

Про це повідомив завідувач відділенням патології вагітностей Ужгородського міського пологового будинку Руслан Федько, передає uzhgorod.net.

"І з мамою новонароджених, і з малюками наразі все гаразд, слава Богу", - уточнив він.

Зранку 6 січня дитячий лікар-реаніматолог Степан Богдан розповів, що малюкам одразу після народження ввели 10 доз сурфактанта - це препарат, який полегшує процес дихання у недоношених немовлят, а народилися янголята на 23 тижні вагітності.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"5 січня ввечері двох хлопчиків із четверні вже зняли зі штучної вентиляції легень, їх перевели на неінвазійну респіраторну підтримку, при якій діти дихають самостійно, але повітря передається під тиском через маску. Це - наступний етап після ШВЛ, відтак буде зняття з апаратів і перехід на повне самостійне дихання", - пояснив тоді Богдан.

Нагадаємо, журналістам дозволили поспілкуватися із мешканкою Закарпаття, яка напередодні стала мамою одразу чотирьох янголят. Пані Лариса каже, що вона з чоловіком вже визначилися з іменами: це будуть Олександр, Євгеній, Іванко та Кароліна.

Як раніше повідомляв Знай.ua, очільник Ужгорода Богдан Андріїв привітав новоспечену матусю із народженням чотирьох янголят. 20-річна Лариса Кушнір, мешканка села Калини Тячівського району, стала мамою перед Різдвом. Мер побажав породіллі сил та витримки і щоб поскоріше виписали з пологового, а діточкам - здоров'я.