Родина Кондратенків, що мешкає в селі Мошорине Знам'янського району, щороку готує на Різдво спеціальне гніздечко, яке приносить щастя та добробут. Про нього родині розповів сусід із села Васине 20 років тому.

Про цю історію розповідають на сторінці "Баба Єлька" у Facebook.

"Нині покійний чоловік на прізвище Великотрав був дуже хазяйновитим. У нього гарно велося господарство. Безліч птиці: кури, гуси, качки, індики росли швидко і без втрат. Квочки висиджували молодняк. Сусіди заздрісно насміхались, що мовляв, у нього навіть півні несуться. Чоловік був небалакучим, завжди заклопотаний, зрідка спілкувався з людьми. Але одного разу моїй доньці Оксані розповів, про сімейну традицію приготування різдвяного гніздечка, яка ніби то покращує добробут.

Потрібно, власноруч спечений, калач покласти на сіно. Всередину покласти 3 свіжих яйця. Гніздечко повинне стояти не на святковому столі, а десь на іншому столі, чи миснику декілька днів, а потім можна з'їсти. Відтоді як ми почули цю розповідь, завжди так робимо. Нам дуже подобається процес приготування різдвяного гніздечка. А ще ми згадуємо доброго господаря Великотрава та наших предків, які були віруючими, роботящими і дуже мудрими людьми", - пишуть у публікації.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.