Відома українська письменниця Ірена Карпа, яка вийшла заміж та нині мешкає разом із родиною у Франції, розповіла, за що любить Париж.

На своїй сторінці в Instagram Карпа написала, що французька столиця має свої особливості, як хороші, так і не дуже. Проте саме вони роблять це місто неповторним і змушують закохатися в нього.

"Ви не уявляєте, яка кількість парижан постійно скаржиться на нестерпні умови життя в Парижі.

То уроки тенісу дорогі, то місця в консерваторії не знайдеш для дитини, то забагато машин, то забагато велодоріжок. І взагалі, кажуть парижани, Париж ми любили би, якби в ньому не було... парижан.

Ну так, хороша самокритика (хоча насправді фірмова мізантропія, це вам не розслаблений Прованс із м’якою кумедною вимовою і рожевим вином під платанами). Про характер парижан я якось напишу, тут розлога тема. Але саме місто я люблю. І то далеко не за визначні місця і список геніїв, що тут з’явилися. (Чимало геніїв, як от поляк Аполінер, взагалі й французами-то не були).

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Я люблю Париж, бо тут можна жити інкогніто, ким би ти не був. (Смол-ток із дідусями й продавчинею не рахується - вони будуть знати, кули ти їдеш на вікенд і що їстимеш на Різдво, але не знатимуть, як тебе звати). Тут можна вдивлятися у вікна й вулиці й вигадувати історії людей, які жили століття чи тиждень тому. Можна пити в неіснуючих барах, де колись пив і танцював Хемінгвей.

Можна знати місця на набережній, де гуляється самотньо, наче привиду Едгара По. А можна навпаки пірнути в вир шопінгу за непотребом і дивуватися, що навіть непотріб тут підібрано з добрим смаком. Можна, користуючись послабленням навал китайських туристів, спокійно роздивлятися улюблених імпресіоністів в Орсе (хай лиш відкриють музеї). Можна зливатися з кольором дахів і міста, а можна бути кольоровим акцентом на їхньому тлі", - натхненно розповіла Карпа.

Нагадаємо, Карпа згадала важке минуле серед гуцулів: "Жінка не бита - як коса не клепана".

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Карпа з Парижу розповіла, як зберігає Україну вдома: вчить доньок з пелюшок.

Також портал Знай.uа писав, що Ірена Карпа показала, в чому зібралася зустрічати Новий рік: "Перша в моєму житті"