В Ужгороді дитина стала жертвою нападу небезпечного отруйного павука. Про це повідомив батько постраждалої, передають у виданні «Перший».

Як вдалося зясувати медикам, дитину вкусив так званий павук-зебра, який має наукову назву «Аргіопа тигрова», або ж «Брюнніха».

За словами батька, дитина збирала малину і одразу їла ягоди. Раптом вона відчула, як за губу її щось боляче вкусило. У місці укусу відчувався пекучий біль.

Після укусу губа помітно розпухла, батьки терміново звернулися по медичну допомогу. Після наданого лікування стан дитини значно покращився вже до наступного дня.

Додамо, що Аргіопа тигрова — це павук з родини колопрядів, який вирізняється яскравим забарвленням – його черевце вкрите жовто-чорно-білими смужками. Отрута павука діє як паралітична речовина, знерухомлюючи м’язи жертви.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

В Україні цей павук зустрічається досить часто, однак шкіру дорослої людини прокусити не в змозі. У даному випадку дитині не пощастило – її павук вкусив за ніжну губу.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що під Дніпром поблизу села Вільне Новомосковського району помітили величезного павука, який до жаху налякав жителів приватного будинку. Відповідним кадром поділилася Надія Безкоровайна у Facebook-спільноті "Підслухано / Новомосковськ (Україна) VER 2.0".

Як повідомляв портал Знай.иа, у середу, 26 серпня, уряд України в ході засідання вжив низку обмежувальних карантинних заходів, які також торкнуться і Дніпропетровської області.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі вже наступного місяця планують відкрити планетарій, який закривався на тотальну реконструкцію.