Деякі люди, як не намагаються, але не можуть скинути навіть 4 кілограмів. Вони і на дієтах сидять, і спортом себе виснажують, відчайдушно підраховуючи калорії — а на вагах жодних змін. Виявляється, більшість допускається одних і тих же помилок, які не дозволяють зрушити вагу з місця.

Помилки, які не дозволяють схуднути:

1. Ви пропускаєте прийоми їжі. Прискорити метаболізм недоїданням неможливо! Саме регулярні прийоми їжі дозволяють організму не робити запаси. Втім, якщо не доводити себе до голоду — то й об'їдатися не прийдеться.

2. Ви віддаєте перевагу тільки кардіо. Бігова доріжка та еліпс будуть недостатніми для схуднення без силових тренувань. Щоб спалювати енергію ефективно, потрібно більше м'язів. Однак і лише силові тренування не будуть настільки ефективні. Тому ключ до успіху лежить в балансі між кардіо і силовими.

Схуднення, скріншот: YouTube

3. Ви не навантажуєте нові м’язи. Повторення одних і тих самих вправ призводить до зміцнення м'язів, а також до їхнього переходу в економний режим. Тому слід залучати ті групи м'язів, які раніше були не задіяні. Можна, наприклад, піти на танці, або змінити велосипед на плавання.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

4. Ви п’єте калорії. Наприклад, одна пляшка звичайної коли на третину складається з цукру. Так само ви споживаєте калорії з алкоголем, газованою водою, чаєм та кавою з цукром, молоком.

5. Ви зневоднені. Коли організм зневоднений, людина з'їдає більше. Оскільки вода забезпечує нормальну швидкість метаболізму, а також зменшує відчуття голоду, слід себе запитувати, що я хочу насправді: їсти чи лише пити.

Вода, скріншот: YouTube

6. Ви їсте занадто багато здорової їжі. Корисну їжу також не варто їсти без міри. Оскільки, на перший погляд безневинна закуска може дати надлишок калорій. Отже, не слід захоплюватися і їсти повільні — так ви швидше наїстеся.

7. Ви занадто любите соуси. Майонези, кетчупи, салатні заправки і соєві соуси крім зайвих калорій мають здатність змусити людину з'їсти більше їжі, ніж було заплановано.

8. Ви їсте продукти з низьким вмістом жиру. Багато споживачів потрапляють саме у таку маркетингову пастку. Виробники йдуть на будь-які хитрощі, щоб надати знежиреним продуктам більше смаку за допомогою цукру, наприклад. Тому краще просто споживати звичні продукти в меншій кількості.

Корисні продукти, скріншот: YouTube

9. Ви не висипаєтеся. Наслідком порушення сну є зміни гормонального рівня. В результаті людина почувається більш голодною, ніж насправді є.

10. Ви дуже намагаєтеся досягти заданої ваги. Занадто багато думати про чітку мету не надто добре. Таким чином можна загнати себе в стрес — а тут організм починає виробляти кортизол, який викликає підвищений апетит.

Велосипеди, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чому необхідно пити воду до їжі, хитрощі організму, яких ніхто не чекав. Лікарі радять пити воду за пів години до прийому їжі

Як повідомляв портал "Знай.ua", знижує вагу, підтримує норму вітаміну С і не тільки — чудодійні властивості води з лимоном. Дієтологи рекомендують з ранку натщесерце випивати склянку чистої води з лимонним соком

Також "Знай.ua" писав, не набирай вагу на карантині - топ-3 дієтичних та смачних супів для стрункої фігури. Апетитні і легкі супи, приготування яких займе зовсім небагато часу