У Запорізькій області жителі сіл скаржаться на масове винищення домашнього господарства голодними хижаками, яких цього року більше, ніж будь-коли.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає телеканал TV5 у своєму сюжеті.

Кілька днів тому в мережі з'явився відеодоказ того, як лисиці приходять на територію приватних домогосподарств і знищують домашніх птахів. Таке відбувається практично щоночі, і жителі вимушено звернулися до місцевої влади, щоб вирішити це питання якомога швидше.

У зверненні до місцевої влади жителі вказали, що лисиці і вовки перестали реагувати на людей і бояться, спокійно прогулюючись вулицями і нападаючи на домашніх тварин. Люди попросили в уряду дозвіл на відстріл хижаків, щоб забезпечити відповідний санітарний та екологічний стан території села.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як розповів голова громадської організації "Бердянське співтовариство мисливців і рибалок" Георгій Король, така поведінка хижаків властива для цієї пори року. Він зазначив, що зараз починають полювати молоді хижаки – найчастіше їх батьки нападають разом з ними, показують, як це правильно робити.

За його словами, задовольнити запит місцевих жителів місцева влада не може, оскільки на законодавчому рівні відстрілювати тварин на території населених пунктів заборонено. На даний момент мисливці можуть лише на території відповідних угідь займатися відстрілом лисиць і вовків.

Георгій зазначив, що на даний момент на території бердянських угідь проживає близько 4 лисиць на 100 гектар, при нормі в 0,7 голів на 100 гектар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лисиця, що втекла, тримає в страху всю Харківщину.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Запоріжжі, в спальному районі жителі влаштували стихійне звалище.

Також Знай.uа писав, що під Харковом верблюд крав капусту з городів.