Стало відомо про те, яким були кафе радянського Запоріжжя. Повернемося назад у минуле.

Таким чином, повідомляється, що сьогодні на кожному кроці можна знайти в якийсь ресторан або ж кафе, де можна випити кави, або ж повноцінно пообідати. Але, всього кілька десятків років тому такої можливості не було у жителів Запоріжжя.

Заклади були, але їх було не так багато. І ось, зараз розповімо про деякі з них.

Приміром, кафе "Золотий ключик" відкрилося в Запоріжжі приблизно 60 років тому. Зараз там нахохлиться сучасний ресторан японської кухні "Сушия".

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Місцеві розповідають, чт про відкривало воно приблизно о сьомій ранку, і багато хто туди заходив перед роботою, щоб поїсти.

Всередині були вітрини, як в магазині, на яких стояли торти, тістечка, цукерки. Поруч з вікнами стояли круглі столики, а стіни були в малюнках з мультфільму «Буратіно».

У той час в кафе постійно були черги. Людям доводилося стояти по 15-20 хвилин.

Був також і ресторан "Лахті". Знаходився він в районі нинішнього перехрестя проспекту Соборного і вулиці Української.

У вересні 1973 року там відкрилася «кулінарія», де можна було купити напівфабрикати, а вже в жовтні того ж року там окриляючи повноцінний ресторан.

Знаходився він у двоповерховій прибудові. На першому поверсі був бар і великий зал, А ось на другому вже багато столиків і банкетний зал.

Ціни в ресторані були не дешевими. Наприклад, келих пива коштував 45 коп.це вважалося найдорожчим пивом в місті. Але деякі запоріжці кажуть, що солодощі були більш доступними. Наприклад, морозиво коштувало 10 копійок.

Закрили ресторан на початку 90-х.на даний момент там магазини «Спортмастер» і «Міда».

Кафе "Сніжинка"

Відкрилося воно ще в кінці 60-х років. Знаходилося воно в районі готелю "Театрально" на перехресті проспекту Соборного і вулиці Троїцької. Досить вдале місце, так як завжди забито людьми.

У цьому кафе знаходився літній майданчик, де завжди були зайняті столики. Багато хто навіть стояв у чергах, щоб зайняти місце на вулиці.

Спочатку заклад був одноповерховим, але потім добудували ще другий. На першому поверху була унікальна мозаїка із зображенням козака на коні і дівчат. Але при будівництві фаст-фуду "McFoxy" на місці "Сніжинки" в 2013 році, мозаїку знищили.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Запоріжжі молоді хлопці познущалися над дорослим чоловіком. Зв'язали скотчем і пішли за петардами. У Хортицькому районі Запоріжжя юнаки вирішили познущатися над дорослим чоловіком.

Також Знай писав, що на Волині бродить чоловік з Чернівців, який не може повернутися додому. Чоловіка побили і пограбували.

Нещодавно Знай передавав, що 45-річний фітнес-тренер Олексій Волков жорстоко побив 33-річну Ольгу на Київщині