Світу загрожує екологічна катастрофа на думку засновника Microsoft Білла Гейтса. Вже за кілька десятиліть відбудеться найбільша екологічна криза, наслідки якої будуть гіршими за пандемію COVID-19. Про це американський підприємець повідомив у своєму блозі.

Наслідки можна уявити, якщо поглянути на світ в період пандемії коронавірусу і розтягнути негативний вплив на ще більший період. Гейтс повідомив, що зміни клімату можуть виявитися гірше пандемії. Філантроп пропонує знизити кількість викидів в атмосферу і тим самим постаратися запобігти жахливих наслідкiв.

Оцінюючи ситуацію з коронавірусом, Білл Гейтс повідомив про смертність від вірусу, яка становить приблизно 15 випадків на 100 тисяч осіб. Забруднення навколишнього середовища згодом призведе до подібної кількості жертв і до кінця століття досягне 73 летальних випадків на 100 тисяч осіб.

люди в масках, скріншот з відео

На карантині було знижено кількість викидів в атмосферу, але за словами Гейтса, цього результату недостатньо. Міжнародне енергетичне агентство повідомляє про зниження вуглецю з 51 мільярда тонн до 47 млрд, чого вдалося досягти через зменшення кількості машин на дорогах. А також через те, що багато підприємств припинили свою роботу під час карантину, а мільйони людей втратили роботу.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Білл Гейтс пропонує забезпечити відсутність викидів на електростанціях і виробництвах і надавати допомогу бідним верствам населення. Підприємець повідомляє, що для зміни клімату швидкого рішення не передбачається, як у випадку з коронавірусом. Область чистої енергетики зажадає декількох десятиліть для впровадження та успішної розробки винаходів.

Раніше, в 2015 році на конференції TED Talk Білл Гейтс виступив з думкою про те, що людство очікує велика епідемія, яка згодом буде смертельніша за Еболу. Він описував необхідні заходи: створення в бідних країнах потужної системи охорони здоров'я; резерву медичної служби; проведення бактеріологічних навчань і просунутих розробок в області вакцинації та діагностики.

Потім він підсумував: "Я вважаю, на цьому потрібно зосередитися в першу чергу. Не треба панікувати. Немає потреби запасатися макаронами і ховатися в підвалі, але пора братися за справу, тому що час не чекає".

Нагадаємо, додаток TikTok готово захопити Європу Facebook і Instagram скинути з п'єдесталу.

Як повідомляв "Знай.ua", божевільний на тягачі з дружиною-заручницею їхав по зустрічці на жвавій трасі, відео погоні.

Знай.ua писав, що канадець купив новенький Corvette відразу ж після операції, яка дозволила йому вперше в житті бачити.