Світ продовжує боротися з пандемією коронавірусу. Більше всіх, як показала статистика, страждає Італія - по частині смертей від COVID-19 країна обігнала навіть Китай. Однак влада невеликого містечка на півночі країни зуміли домогтися майже неможливого. Ці люди зупинили поширення коронавіруса.

Як розповів британський професор Андреа Кресанти з Імперського коледжу Лондона, який брав участь в експерименті, все виявилося досить просто. Тестувати на коронавірус і лікувати потрібно не тільки хворих, але і людей без симптомів захворювання.

Після початку епідемії в розташованій неподалік від Венеції 3,4-тисячної комуні Під Эуганео почали активне тестування на COVID-19.

Незалежно від наявності симптомів, всі жителі здали аналізи на коронавірус – інфекцію виявили у 3% населення. Їх і людей, з якими ті контактували, відправили на строгий карантин. В результаті, через 10 днів ізоляції, кількість хворих знизилася на 90%.

При цьому виявили не менше шести заражених без симптомів, яких також помістили на повторний карантин. Тому Кресанти підкреслює важливість тестування людей без симптомів, але які мали контакт з хворими.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Цю практику планують поширити на весь регіон Венето, де будуть проводити 11 тис. аналізів на день.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи вводять за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.іа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.іа писав, що українцям на карантині повернуть 50% зарплати