У Південній Кореї зафіксовано 204 випадки зараження коронавірусом. Країна стала третім за масштабом осередком епідемії після Китаю і Японії.

Головним осередком COVID-19 стало місто Тегу, яке розташоване в 300 кілометрах від Сеула і налічує близько 2,5 мільйонів жителів.

Влада Південної Кореї пов'язує як мінімум 144 випадків зараження з 204 з християнською релігійною організацією Сінчонджі. Її заснував в 1984 році південнокорейський проповідник Лі Ман Хі, який називає себе новим втіленням Ісуса Христа. Організація, яку вважають сектою, налічує понад 200 тисяч послідовників в різних країнах. Через те, що члени Сінчонджі практикують фізичний контакт під час служб і байдужі до хвороб, і те, що вони вірять у вічне життя і вважають, що якщо людина захворіла і померла, це означає, що його віра була слабкою і зіграло з ними злий жарт.

Коронавірус з Китаю, фото: pronedra.ru

Джерелом поширення вірусу вважають саме одну з парафіянок цієї секти, 61-річну жінку у якої ознаки інфекції проявилися ще 10 лютого, але вона, як повідомляється, двічі відмовилася пройти тест на вірус, пояснивши це тим, що не виїжджала за кордон. Жінка встигла відвідати щонайменше дві недільні служби, поки 18 лютого біля неї не виявили COVID-19. Вона стала 31 за рахунком людиною з підтвердженим коронавірусом в Південній Кореї і на даний момент головним відомим розповсюджувачем цього вірусу в країні. Від кого заразилася вона сама, поки не повідомляється.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Разом з нею на останніх недільних службах Сінчонджі були присутні ще понад тисячу осіб. Їх попросили припинити всі контакти і почали тестувати на коронавірус. Про ознаки інфекції у себе вже повідомили 544 члена секти. Сінчонджі призупинила діяльність своєї громади в Тегу, припинила богослужіння і зборів (їх проводитимуть в інтернеті) і принесла вибачення, пояснивши, що учасниця громади в Тегу підозрювала у себе звичайну застуду. Засновник Сінчонджі назвав те, що відбувається "підступами диявола", закликав послідовників не збиратися разом і слідувати інструкціям владb.

Через поширення коронавіруса Тегу - четвертий за величиною місто в Південній Кореї - оголошений "зоною особливої уваги". Туди відправили додаткових лікарів, ліжка та медичне обладнання. Мер Тегу назвав ситуацію "безпрецедентною кризою" і закликав жителів не виходити на вулиці без крайньої необхідності.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше жителька України Наталія Штиба зізналася, що її донька, яка зараз знаходиться у Китаї, відмовилася їхати додому – виною стала ситуація у Нових Санжарах.

Також "Знай.ua" писав, про новий смертельний вірус, який останнім часом активно мутує і його ознаки