Баварські археологи презентували в Мюнхені рідкісні знахідки, які вдалося дістати з не розграбованої могили багатого римського вершника. Вчені установили, що це був військовий, якого поховали разом з його конем близько 1300-1500 років тому. Як зазначає агентство dpa, на відміну від інших подібних розкопок, це поховання часів Раннього Середньовіччя, знайдене поблизу Аугсбурга, не було розграбовано вандалами.

Найбільше археологів зацікавили три хрести з тонких листів золота, які свідчать про присутність християнства в цьому регіоні. Також в могилі вершника було виявлено зброю, щит і кінську збрую, а також бронзовий глечик і патера – широке і дрібне блюдо для ритуальних бенкетів. Деякі з цих артефактів трапляються вкрай рідко, вони імовірно виготовлені в Єгипті і на північ від Альп.

Один з трьох золотих хрестів, знайдених в могилі під Аугсбургом

Ще одна подібна могила була знайдена археологами біля Нордендорфа, однак вона все ж постраждала від грабіжників і була засипана уламками давньоримських споруд, що вказує на можливість присутності римського поселення в цих місцях, досі вченим невідомого. Близько двох тисяч років тому в районі нинішніх міст Аугсбург і Кепмтен була Швабія – поселення, яке було одним з найважливіших для римлян регіонів північніше Альп. Обидва ці міста входять в десятку найстаріших міст Німеччини.

Бронзова чаша з могили римського вершника

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.