Ще зовсім нещодавно ніякої паніки не було, а самі китайці не носили захисні маски. Однак, коронавірус 2019-nCoV все швидше набуває здатність передаватися від людини до людини, тому кількість хворих зростає з кожним днем (зараз більше 2 тисяч осіб). Кореспондент Знай.ua дізнався ситуацію з місця подій.

Ухань, Instagram

Так, студентка з України розповіла про дезінформації, яку часто поширюють різні ЗМІ. Наприклад, китайці часто непритомніють нібито через важке захворювання, але, за словами джерела, вони це роблять для того, щоб не стояти в довгих чергах до лікарні. До того ж, саме там вони найчастіше заражуються.

Також ходять чутки, що все не працює, проте це не стільки через смертельний вірус, скільки через новорічні свята. Саме в цей час місцеві жителі масово виїжджають в інші міста як до родичів, так і просто на відпочинок. В цей час, власне, все і повинно бути закрито.

Ухань, Instagram

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Супермаркети працюють і на сьогоднішній день. Студентка стверджує, що люди все так само приїжджають за продуктами. Жодного дефіциту на продукти немає, хіба що лише на маски. А ціни залишилися колишніми, і ніде їх не накручували.

За словами студентки, в Китаї повідомляють про огорожі трьох районів Уханя: Ханькоу, Ханьян і Учан. Щодо запобіжних заходів, китайцям радять пити гарячу воду, часто мити руки по 20 секунд, носити маски і не виходити з дому.

Слова студентки, Instagram

Слова студентки, Instagram

Залишилося лише сподіватися на те, що скоро все це закінчиться.

Нагадаємо, що у Китаї зафіксований перший смертельний випадок від коронавірус серед лікарів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пацієнтів з коронавірусом 2019-nCoV позначають на карті світу червоним кольором.

Також "Знай.ua" писав, що сімох постояльців готелю "Арт Москва Войковська" екстрено госпіталізували. У туристів виявили симптоми коронавіруса.