Далеко не кожен згодиться, що ремонт може бути легким, проте для однієї сім'ї фермерів він виявився ще й і вигідним. Сімейна пара знайшла багатомільйонний скарб під час ремонту на своїй фермі. Подія трапилася в одному із графств на південному заході Англії, там було виявлено сховок з монетами XI століття.

Знайдений скарб спеціалісти оцінили у 5 млн фунтів стерлінгів. Фермери розповіли, що знайшли його біля свого корівника за допомогою металошукача. Скарб містив 2517 монет, які були в обігу за часів правління останнього англо-саксонського короля Гарольда II Годвінсона. Зі слів експертів, кожна монета оцінюється в 1 або 5 тис. фунтів стерлінгів.

Скарб, фото: archaeology.co.uk

Фахівці вважають, що монети були закопані в землю в період між 1066 та 1072 роками. Дорогоцінна здобич була передана правоохоронним органам, але щасливі фермери отримають свою долю згідно з британським законом. Таким чином сімейна пара англійців може отримати до половини від вартості знахідки, яку встановлять професійні оцінювачі.

Скарб, фото: archaeology.co.uk

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Показати ще

Нагадаємо, раніше ірландці шукаючи загублену обручку, натрапили на скарб

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Карпатах засікли Брокенського привида

Також "Знай.ua" писав, як правильно зустріти Новий рік Білого щура без вантажу минулого