Цими днями вчені виявили зниклий вид тварини, який набачили щонайменше 30 років. Відтак, вчені знайшли в'єтнамську олень-миша. Вдалося це зробити за допомогою спеціальних камер, які вони встановили в лісах у В'єтнамі.

Як відзначається, в'єтнамська миша-олень, або ще називають сріблястий шевротейн виглядає як олень, але розмірів досягає не більше домашньої кішки. Вважається, що цей вид є тільки у В'єтнамі, і бачили його востаннє 30 років тому.

Миша-олень, фото - animalreader.ru

"У нас не було причин думати, що вони вимерли, але ми не могли знайти доказів, що вони по цей час живі. Жоден учений або натураліст не знав, чи існує тварина досі", - зазначає співробітник відділу охорони дикої природи Інституту вивчення дикої природи імені Лейбніца в Берліні Ендрю Тілкер,

Підкреслюється, що науковці подорожували по В'єтнаму та розмовляли з жителями сіл і лісниками, шукаючи унікальні види. І слід зауважити, що їм вдалося знайти необхідну інформацію. Відтак, встановивши необхідне обладнання, через п'ять місяців вони отримали 275 фотографій цих унікальних мишей.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадаємо, океан виплюнув на берег загадкове чудовисько, схоже на мозок

Раніше Знай.ua повідомляв, що Європу поглинув найпотужніший шторм

Також Знай.ua писав, що на Україну насувається стихійне лихо