Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко планував вторгнення в Україну у грудні 2022 року. Втім, йому не вдалося умовити військових вступити у війну.

Про це розповів представник Об'єднаного перехідного Кабінету оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик в ефірі espreso.

Олександр Лукашенко, фото: сайт президента

У грудні всі боєздатні підрозділи білоруської армії були на кордоні і Олександр Лукашенко був готовий віддати наказ про вторгнення в Україну. Втім, військовослужбовці не стали сліпо чекати наказу, а почали ставити командуванню безліч питань, зокрема чому вони повинні вступати в цю війну.

"Військовослужбовці почали рух знизу, почали ставити велику кількість питань командуванню, чому вони мають йти в Україну, чого це раптом український народ став нашим ворогом", - розповів Валерій Сахащик.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Білоруські війська, скріншот: YouTube

Міноборони всіляко намагалося залякати військовослужбовців і навіть вдалося до шантажу, зокрема з армією працювали співробітники КДБ, але це не дало жодного результату.

"Органи КДБ майже тиждень шантажували, лякали, говорили із військовими – нічого це не дало. А потім доповіли вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні", - додав Валерій Сахащик.

Раніше портал Знай повідомляв, диктатор зникне і все зміниться, таролог втішила прогнозом: "Піде одна чудовисько і..."

Також наш портал інформував, Пригожин заявив, що Росія готова до ядерного удару: розбомблять Бєлгород.

Крім того, ми писали, "Всім плювати": командир РДК розповів про дірявий кордон Росії з іржавим дротом.