Мобілізаційна кампанія в Україні, швидше за все, може тривати до кінця літа, оскільки ще не спостерігається жодних кроків на те, щоб окупанти залишили територію нашої країни.

Це означає, що Територіальні центри комплектування та призову продовжуватимуть видавати повістки для уточнення даних та формування мобілізаційних резервів.

Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube

Процес мобілізації торкнеться трьох категорій громадян. Згідно з українським законодавством, порядок денний можуть отримати всі чоловіки віком від 18 до 60 років. І це попри те, що кожен українець належить до окремої категорії як за станом здоров'я, так і за соціальним статусом.

Приготуватися потрібно чоловікам віком від 28 до 60 років, придатні чи обмежено придатні період військового становища. Крім цього, чоловікам віком від 18 до 27 років, які перебувають на військовому обліку запасу та придатні або обмежено придатні на період воєнного стану.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

І наостанок, влітку мобілізація торкнеться тих, хто був виключений або знятий з військового обліку (власники "білого квитка") і були визнані ВЛК (військово-лікарською комісією) придатними або обмежено придатними на період воєнного стану, якщо вони не скоїли тяжкий злочин.

ЗСУ. Фото Генштаба

Крім того, ЗСУ зацікавлені у тому, щоб знизити граничний вік з 28 до 25 років для тих, хто стоїть на військовому обліку. Заходи, що передбачаються у цьому контексті, спрямовані на забезпечення достатнього рівня мобілізаційних резервів для забезпечення національної безпеки.

Нагадаємо, як штрафують підприємства за порушення обліку військовозобов'язаних: не лише керівників

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізують навіть після 60: кого можуть призвати на службу в такому віці

Знай.ua писав, українець проспав похід до військкомату і "поплатився" за це - який термін йому дали