В Україні нині продовжується військовий стан, що супроводжується загальною мобілізацією.

Чоловіки до 60 років, які підпадають під військове зобов'язання, можуть отримати повістку на військову службу.

Мобілізація. Фото: Youtube

Правила проходження служби залежать від стану здоров'я та регулюються наказом №402 Міністерства оборони.

Після отримання повістки від ТЦК та СП чоловіки проходять військово-лікарську комісію. Результати цієї комісії визначають подальшу долю військовозобов'язаних та приймаються такі рішення: придатний до військової служби; тимчасово непридатний для військової служби (з повторним оглядом через 2-6 місяців); непридатний до військової служби, крім військового обліку; обмежено придатний до військової служби або непридатний до військової служби у мирний час з обмеженнями у воєнний період.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

В останньому пункті йдеться про те, що особа не може проходити військову службу в умовах без воєнного стану, але в іншому випадку відстрочку отримати не можна. При цьому особам з обмеженою придатністю заборонено служити у бойових підрозділах.

Мобілізація, скріншот: Youtube

Військові особи з обмеженою придатністю можуть бути призвані на службу, але з певними обмеженнями. Вони не можуть служити в таких підрозділах, як десантні війська, морська піхота і таке інше.

Особи з таким статусом можуть бути залучені до служби у частинах, підрозділах забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях та навчальних закладах. При цьому їх обов'язки та функції визначаються з урахуванням їхньої обмеженої придатності.

Важливою умовою є повне дотримання військовозобов'язаних усіх встановлених правил та вимог, передбачених під час воєнного стану.

Нагадаємо, українець проспав похід до військкомату та "поплатився" за це - який термін йому дали

Як повідомляв "Знай.ua", адвокат розповів, що робити, якщо вважаєте дії працівників ТЦК незаконними

Знай.ua писав, як штрафують підприємства за порушення обліку військовозобов'язаних: не тільки керівників