Український військовослужбовець, який родом із заходу України, розповів, як місцеві військкоми наживаються на війні. Схему співробітників військкомату він розкрив в інтерв'ю Сергію Пейчеву.

Воїн ЗСУ заявив, що на заході України зараз кожен військком буквально купається у грошах. За його словами, він особисто знає одного співробітника військкомату, який випустив за кордон багато хлопців, які приїхали з Одеси та Харкова.

ТЦК. Фото: Youtube

Ціна питання – 12 тисяч гривень. За цю суму військком видає довідку, в якій зазначається, що людина три місяці непридатна для служби. Цього часу вистачає, щоби виїхати за кордон.

"На заході України зараз кожен військком практично мільярдер. У мене, наприклад, у місті, військком випустив уже таку кількість людей. З Одеси, з Харкова хлопців. Робляться довідки, 12 тисяч доларів. У довідці пишеться, що ти три місяці не придатний для служби і ти виїжджаєш. За хабарі все наважується", - поділився військовослужбовець.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Український воїн зазначив, що зараз військкоми відчули себе "богами" та просто заробляють гроші.

"Вони нормально зароблять і спетляють. Якщо почнеться щось гірше, як навесні минулого року, як у Києві, їх уже не буде в Україні", - наголосив боєць.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 45 або 60: адвокат дав чітку відповідь про граничний вік для мобілізації військовозобов'язаних.

Також наш портал інформував, військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації: що потрібно знати.

Крім того, ми писали, Генштаб позбавив одну категорію українців від "броні" - тепер на роботі захистити не зможуть.