Ірина Литвин-Комаровська, відома українська ведуча, колишня співробітниця ТРК "Ера" та програми "Спорт-репортер" на Новому каналі, пройшла через багато труднощів у своєму житті через повномасштабну війну, розпочату росіянами.

Родина Литвин-Комаровської зіткнулася з повномасштабною війною в Ірпені, у власному будинку, який вони звели всього за три роки до приходу російських оккупантів. Про це повідомляє Champion.

Ірпінь, фото: вільне джерело

"П'ять діб ми просиділи в сусідньому підвалі - свого повноцінного не було. З наближенням боїв зрозуміли, що варто виїжджати, бо потім такої можливості може не стати. З однією валізою в руках ми з дочкою дісталися Києва, звідки доїхали до Рахова", – заявляє Ірина.

Подальший шлях пролягав через Румунію, ненадовго зупинившись у таборі для біженців. Випадково вони потрапили до Швеції завдяки допомозі сім'ї місцевих фермерів, які вирішили допомогти українцям. Через спільних знайомих вони зв'язалися з Іриною.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

Першою роботою жінки у Швеції була упаковка сіна для коней на фабриці. Вона працювала кілька днів на тиждень, по чотири години на день, отримуючи оплату у розмірі 13 євро на годину.

Ірина Литвин-Комаровська, фото: Champion

Сім'я, яка надала Ірині житло, знайшла оголошення про пошук працівника для місцевої церкви. Під час співбесіди стало зрозуміло, що йдеться про роботу на цвинтарі, що належить церкві.

Ірині пояснили, що робота буде схожа на садівництво: стрижка кущів, збирання листя, посадка квітів та інше. Українка була впевнена, що впорається із цим завданням, навіть якщо раніше ніколи не займалася подібною роботою.

Але вже в перші дні ексведучій вручили лопату, спецобладнання та сказали копати ями для поховання урн із прахом. А ще вирівнювати могили на загальному рівні.

Нагадаємо, "жінки та діти — це великі гори": мама воїна "Азовсталі" розповіла про одну з розмов із загиблим сином

Як повідомляв "Знай.uа", Мінінтеграції вдалося врятувати пенсіонерку з окупованої Херсонщини: ворог і оком не моргнув

Знай.ua писав, відсутність ноги не привід "косити": воїн ЗСУ на протезі пішов громити окупантів, а тепер біжить 42-кілометровий марафон