Українська армія отримає доступ до сучасних винищувачів F-16, у цьому допоможуть держави-союзники. Українські пілоти зможуть оперативно пройти навчання та отримати перевагу на російських окупантах у небі.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Олексій Данілов. Фото: скриншот Youtube

За його словами, постачання Україні літаків F-16 – питання часу.

"Я шанувальник F-16 і вже завангував, що вони обов'язково у нас будуть. Повірте, будуть", - спрогнозував Данілов.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

За словами чиновника, над питанням передачі Києву винищувачів працюють президент Зеленський, дипломати та інші офіційні особи. Щойно Україна отримає бойові літаки, пілоти Повітряних сил ЗСУ швидко захоплять перевагу у повітрі над російськими загарбниками.

Літаки F-16, скріншот: YouTube

"F-16 в українському небі захищатимуть нашу країну. Питання лише часу. Повірте, опануємо дуже швидко, і наші аси матимуть перевагу в небі", - вважає Данілов.

Також він додав, що українські льотчики швидко опанували потрібну частину навчання управлінню F-16 і як тільки літаки з'являться в Україні, окупанти РФ тікатимуть набагато швидше.

"Наші військові, особливо льотчики, дуже швидко опанували потрібну частину. Повірте, як тільки вони з'являться в нашому небі, росіяни тікатимуть набагато швидше", - підкреслив Олексій Данілов.

Нещодавно прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Амстердам працює над передачею Україні F-16 і намагається домовитися про консенсус щодо цього питання з країнами-союзниками. На думку Рютте, Путін не зупиниться, якщо окупантам РФ вдасться досягти своїх "цілей" в Україні.

Нагадаємо, стратегічна оборона ЗСУ на Донбасі – це передумова успішного наступу: думка експерта.

Раніше повідомлялося, "Відрізання голови, статевих органів": в Офісі омбудсмена зберігаються десятки відео зі стратами українських бійців.

Також, спочатку Крим, а Донбас пізніше: екс-командувач військами розповів про контрнаступ ЗСУ.