З огляду на продовження військового стану та загальну мобілізацію ще на 90 днів в Україні, у зв'язку з повномасштабною війною, започаткованою росіянами 24 лютого 2022 року, багато підприємств намагаються захистити своїх працівників від призову.

Проте Генеральний штаб Збройних Сил України встановила заборону на певну категорію громадян – їх тепер "забронювати" не вийде.

ЗСУ. Фото: Youtube

Це стосується звільнення військових фахівців від мобілізації, включаючи цілий перелік професій. Згідно з листом № 300/1/С/3886 від 20 квітня 2023 року, виданим Генштабом, зазначено, кому і з яких причин не можна буде уникнути призову.

У цьому документі перераховані військові спеціальності, які дефіцитні та потребують тривалого навчання, недоступного протягом кількох місяців, та які надзвичайно необхідні Збройним силам України.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Згідно з листом, заборона стосується рядового, сержантського та старшинського складу осіб та поширюється на всіх громадян, які відповідають військовим вимогам та не мають обмежень здоров'я чи "звільнення" у зв'язку із сімейними обставинами.

Отже, військовозобов'язані громадяни, які обіймали певні військово-облікові посади під час своєї служби в армії, не підлягають захисту від мобілізації. Список виглядає так.

Нагадаємо, чи можуть в Україні мобілізувати студентів у разі загострення на фронті: відповідь від депутата

Як повідомляв "Знай.uа", чи можна "відмовитися" від отримання повістки і чи чекати штрафу: юрист все роз'яснив

Знай.ua писав, працівники ЖЕКу розносять повістки - що буде, якщо їх кидають у поштову скриньку, а ви "не бачите"