Адвокат Роман Симутін заявив, що територіальні центри комплектування (ТЦК) вирішили "порадувати" українських чоловіків так званим "новим етапом" до масової видачі повісток просто на вулицях, блокпостах і так далі.

Людям почали масово надходити штрафи у розмірі 1700 гривень, які випливають із статті 210 КУпАП. Адвокат Роман Симутін на Youtube-каналі заявив, що до нього звернулися щонайменше 10 осіб із такою проблемою (і це лише за останній тиждень).

Повістка. Фото: скрін youtube

"І це при тому, що більшість із них жодного разу не отримувала повісток. Хоча це є обов'язковою умовою, адже постанова може виноситися тільки якщо ви поставили особистий підпис про отримання повістки", - заявляє він.

За словами адвоката, на перший погляд, сума штрафу може здатися незначною, але коли стоїть вибір – сплатити штраф чи ні – слід знати, що сплата фактично означає визнання провини та згоду із правомірністю притягнення до відповідальності.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Більше того, повторне винесення ухвали протягом року призводить до нового штрафу у розмірі 5400 гривень... а ця сума вже немаленька в поточних умовах.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

І вже після цього документи надсилаються правоохоронним органам, щоб згодом було відкрито кримінальні провадження "за ухилення від мобілізації". І ТЦК взагалі зобов'язані надсилати вам копії ухвал, але, звичайно ж, вони цього не роблять.

Нагадаємо, українець після отримання повістки та ВЛК відмовився від військової служби: яке покарання призначив суд

Як повідомляв "Знай.uа", адвокат розповів чи примушуватимуть військовозобов'язаних українців закордоном до військового обліку.

Знай.ua писав, чи можуть українці відмовитися від повістки: юрист пояснив нюанси