Верховна Рада продовжує намагатися покращити соціальний захист військовослужбовців та їхніх сімей, хоча не завжди це виходить... навіть за умов повномасштабної війни.

Народні депутати проголосували за законопроект №8313, який пропонує надати відпустку на 60 днів військовослужбовцям під час демобілізації.

ЗСУ. Фото: Youtube

Цей законопроект спрямований на те, щоб забезпечити відпочинком та фінансовою підтримкою українців, які повертаються з військової служби.

Згідно із законопроектом, військовим, звільненим у зв'язку з демобілізацією зі служби, буде надано відпустку тривалістю 60 робочих днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення. Витрати на цю відпустку будуть здійснюватися за рахунок державного бюджету. Однак не ясно, виходячи з попереднього законопроекту (за допомогою якого хотіли повернути виплати 30 тисяч усім військовослужбовцям, навіть у тилу), звідки братися цим коштам.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook

Крім того, нардепи також запропонували збільшити загальний максимальний термін надання працівникам відпустки з 15 до 30 днів на рік, але вже без збереження зарплати.

І, якщо в сім'ї українського військовослужбовця народилася дитина, пропонується надати одноразову оплачувану відпустку тривалістю до 14 днів (не пізніше трьох місяців з дня народження). Але важлива умова, якщо батько малюка не одружений з жінкою, що народила.

Нагадаємо, українським військовим зробили вигідну пропозицію: набагато кращі умови

Як повідомляв "Знай.ua", депутати знайшли гроші на виплати військовим: не всі українці зрадіють такому методу

Знай.ua писав, Резніков, Залужний і Малюк закликали поставити крапку в спекуляціях навколо доплат у 30 тисяч військовим