Українські захисники у війні з окупантами почали використовувати системи лазерного наведення APKWS після того, як у січні Пентагон оголосив про передачу цих високоточних ракет.

Відео зі знищення ворога за допомогою даної системи розмістили в Twitter, а використала її 37-а бригада морської піхоти в Херсонській області, де продовжуються важкі бої з російською армією. Снаряд встановили на багатоцільовій колісній машині M1152A1 HMMWV, яку ще називають "Хамві".

На кадрах можна помітити, як ракета вилітає з машини у вертикальному положенні і приземляється точно в ціль – невеликий будинок, де розташувалися російські окупанти. Відео зняли з безпілотника, всього нарізка складається з декількох влучень, а їхня точність дійсно вражає і викликає гордість.

Експерти повідомляють, що ракетна система з лазерним наведенням складається з трьох основних компонентів, у тому числі боєголовок M151/MK152 та M282, підривника M423/MK435 та стандартного ракетного двигуна MK66. Крім того, система озброєння також оснащена інерційним вимірювальним блоком MEMS та передовою технологією цифрової обробки сигналів для покращення зв'язку.

ЗСУ можуть використовувати таку зброю проти наземних, повітряних та морських загроз окупантів, але все ж таки вона має тактичну спрямованість для ураження легкої бронетехніки або бункерів.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Високоточна ракета APKWS, фото defence

Нагадаємо, Володимир Зеленський нарешті розповів про контрнаступ ЗСУ: "Сьогодні це їхній вибір"

Як повідомляв Знай.ua, зима буде спокійніше? У Залужного потішили українців закритим небом - на що здатні Patriot