28 квітня, у день, коли росія запустила ракети у жилифі будинку Умані та Дніпра, до Києва прибули новообраний президент Чехії Петро Павло та лідер Словаччини Зузана Чапутова.

Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, після чого гарант на пресконференції відповів на запитання преси. Звичайно ж, журналісти не могли не спитати в нього і про майбутній контрнаступ ЗСУ.

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

Чеський журналіст запитав у Зеленського про те, щоб він порадив українським біженцям у Чехії – повертатися чи не повертатися зараз до України, адже очікується контрнаступ, а Росія відновила ракетні удари по мирних жителів. Український лідер зазначив, що кожен для себе сам вирішує, коли йому повертатись – зараз чи після Перемоги України.

"Сьогодні це їхній вибір. Завтра це теж буде їхній вибір – коли ми переможемо, я розумію, що всі повернуться. А може, навіть більше <…> Це вибір, ми вільна держава", – сказав Зеленський, додавши після невеликої паузи : " Ну, контрнаступ буде".

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Володимир Зеленський зазначив, що в рамках підготовки України до контрнаступу країні потрібні арсистеми, бронетехніка, далекобійна зброя та авіація у достатній кількості. При цьому він наголосив, що жодних обмежень та табу, які зроблять Україну вразливою перед агресією Росії, бути не повинно.

Про це повідомив Офіс президента.

"Зокрема це стосується далекобійної зброї та авіації, достатньої кількості артилерії та бронетехніки. Ми готуємося до контрнаступу, і всі це знають, тому деталі наших домовленостей не озвучуватиму", - сказав президент .

Нагадаємо, що переможець "Битви екстрасенсів" розповів про дату розпаду росії - терпіти залишилося недовго: "Правда хвилею впаде".

Раніше повідомляли, що в Україні розширили перелік військовозобов'язаних, які можуть подати заявки на бронювання: хто отримає відстрочку.