Триває повномасштабна війна, військовий стан і мобілізація, тому зараз є можливість поговорити, що стосується "зупинення" служби воїнів ЗСУ.

Існує лише три підстави для цього і після проведення розслідування військовослужбовців або повертають на службу з компенсацією, або звільняють.

Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube

Експерти в галузі права у соціальній мережі Facebook спробували роз'яснити, що означає тимчасове припинення служби та які можуть бути наслідки.

Чоловіків віком від 18 до 60 років закликають або залучають на контрактній основі до ЗСУ. Однак під час військової служби її можуть тимчасово припинити, позбавивши військового всіх виплат, пільг та виключивши його зі списків військової частини.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Фахівці правозахисної організації "Юридична сотня" роз'яснили, хто має право ініціювати тимчасове припинення служби, які порушення можуть призвести до цього та які наслідки очікують на військовослужбовця.

На перше запитання відповідь проста — ініціатором є командир (начальник) військової частини щодо військовослужбовця, який вчинив порушення — дезертирство, відмова служити у Збройних Силах України, добровільне здавання в полон.

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

Тимчасове припинення служби розпочинається з моменту внесення відповідної інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тимчасове припинення військової служби означає автоматичного звільнення зі служби. Часто військовослужбовці залишаються у військовій частині під час припинення.

Військовослужбовці, яким тимчасово припинено службу, звільняються зі служби лише після винесення обвинувального вироку судом.

Нагадаємо, на весілля та до терапевта – лише з військовим квитком? Українцям розповіли, як тепер "любити" та лікуватися

Як повідомляв "Знай.uа", які категорії чоловіків можуть виїхати за кордон: пояснення юриста

Знай.ua писав, в Україні спостерігається небувалий приріст чоловіків-студентів: всі рвонули за знаннями