Нещодавно Міністерство оборони України потрапило у гучний скандал через закупівлю продуктів за завищеними цінами. У ГУР вирішили показати свої витрати на продовольство і ціни виявилися в кілька разів нижчими. Про це повідомляють "Наші гроші".

Так, військова частина А1225, що є частиною забезпечення ГУР МО, показала звіти про закупівлю продовольства, автозапчастин та обмундирування. Перше, що впадає у вічі - ціни, які в рази нижчі, ніж у вже "виправлених" контрактах Міноборони.

Олексій Резніков, фото: Міноборони

Наприклад, мінтай ГУР закуповує лише по 69 гривень за кілограм, тоді як Міноборони по 120 гривень і це найнижча ціна за всіма контрактами. Рис ГУРівці закуповують за смішною ціною - 26 гривень за кіло, а Міноборони більш ніж вдвічі дорожче - від 59 гривень.

Морква для Міноборони закуповується по 28 гривень за кілограм, а ГУР витрачає у рази менше – лише 12 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Порівняння закупівельних цін. Фото: nashigroshi

Глава ЦПК Віталій Шабунін відреагував на суттєву різницю між цінами на закупівлю.

"Про всі ці закупівлі А1225 та інші військові вже жваво звітують на Prozorro. За три неповні дні вже понад 700 опублікованих тендерів. І НІЯКОГО звіту про закупівлі від Міноборони. Що ж заважає вашій прозорості тепер, пане Резніков?", - зазначив він.

Раніше портал Знай повідомляв, генерал розповів про перемогу України у 2023 році, Зеленський не такий далекий від правди: "Вони тут на висоті".

Також наш портал інформував, Міноборони Резніков пояснив, що потрібно ЗСУ для контрнаступу – не назвавши F-16.

Крім того, ми писали, мобілізація триває, що на українців чекає у травні 2023 року: вручення повісток, контрнаступ і в'язниця.