Українські захисники крокують у ногу з часом та знайшли несподіване застосування популярної портативної консолі від Valve Corporation Steam Deck. Як пристрій допомагає у боротьбі з російськими загарбниками, показує медіа агентство "ТРО Медіа".

Steam Deck – популярна портативна консоль, яку воїни ЗСУ навчилися використовувати не за прямим призначенням, тобто для геймінгу, а для знищення російських загарбників. Як зазначається, захисники використовують консоль для керування автоматизованим дистанційно керованим вогневим комплексом "Шабля".

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

Такий підхід дозволяє українським захисникам вести бій на відстані до 500 метрів і тим самим менше ризикувати своїм життям.

"Комплекс призначений для стаціонарної установки на нерухомі об'єкти або спецтранспорт. Координація "Шаблі" здійснюється за допомогою пульта керування, камери та монітора, що дозволяє вести бій перебуваючи на відстані до 500 метрів від установки, тим самим зберігаючи життя оператора", - йдеться у повідомленні. .

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Як працює "Шабля". Фото: "ТРО Медіа"

Подібні бойові платформи є досить багатофункціональними і можуть бути встановлені, наприклад, на кордоні, блокпостах або інших місцях. Також вони можуть бути використані для ліквідації ворожих БПЛА.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні пояснили, чи буде "повна мобілізація" для перемоги на війні: "Найближчим часом...".

Також наш портал інформував, у майбутньому Україна зможе себе і сама захистити: аналітик із виготовлення необхідної зброї.

Крім того, ми писали, переговори між Росією та Україною неможливі: Ентоні Блінкен попередив Зеленського про небезпеку.