Українська військова медикиня заявила, що російські солдати ґвалтують жінок, щоб вони могли "поширити імперію".

Визнання "болючих випадків" росіян походить від Яри Чорногуз, яка пише в Твіттері під ніком Back Stork 22.

На початку вторгнення в Україну з'явилися новини про жахливі дії, здійснені російськими солдатами в Україні, переважно в районі Бахмута.

окупанти під Бахмутом

Район, який був майже повністю зруйнований силами путіна, був заповнений найманцями Вагнера, які вчинили кілька військових злочинів, у тому числі жахливі дії щодо жінок у цьому районі. І тепер Chronobhuz написав для Newsweek, щоб підтвердити ці твердження.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Вона написала:"В останні кілька днів я чула історії про те, як російські солдати, які окупували село під Києвом, ґвалтували українку щодня протягом кількох місяців — щодня, погрожуючи, що зроблять те саме з її маленькою дочкою. Я вважаю, що для деяких російських солдатів сексуальне насильство над жінками є частиною поширення їхньої імперії, вони розуміють окупацію території, як згвалтування жінок, що знаходяться там, і це їхнє розуміння влади.За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, війна створила ризик сексуальної експлуатації та насильства, а також торгівлі людьми для мільйонів біженців, які втікали на початку війни.Я не можу дозволити собі думати про те, що станеться, якщо я потраплю в полон до російських військ.Я знаю, що не можу дозволити собі бути боягузом, коли я чую про такі катування,мені допомагає усвідомлення того, що згвалтування - це акт боягузтво.

Яра Чорногуз, фото: Twitter

Далі вона докладно розповіла, як на її очах у бою загинули п'ятеро її товаришів, включаючи її власного командира старшого лейтенанта Антона Хевака.

Яра Чорногуз пішла до армії після того, як у 2020 році її наречений був убитий проросійським снайпером.

Нагадаємо, що відсутність ноги не привід "косити": воїн ЗСУ на протезі пішов громити окупантів, а тепер біжить 42-кілометровий марафон.