Український воїн, який втратив ногу, на протезі пішов захищати рідну країну від російських загарбників, а тепер збирається брати участь у 42-кілометровому марафоні. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Роман Кашпур із позивним "Скіфом" пішов добровольцем захищати рідну країну в 19 років, став розвідником. Чотири роки тому він вибухнув на протипіхотній міні, але це не зламало його, а зробило лише сильнішим.

Роман Кашпур. Фото: скрін youtube

Чоловік на початку повномасштабного вторгнення росії відвіз сім'ю до безпечного місця, на Вінниччину, а сам повернувся трощити загарбників у Харківській області, у складі підрозділу "Кракен". Воїн сміється, що відсутність ноги зовсім не привід "косити".

"Відсутність кінцівки, тим паче, якщо коліно своє, як каже наш побратусик, який воює, ампутація нижче коліна – то симуляція", - жартує воїн.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Роман Кашпур. Фото: скрін youtube

На цьому захисник не перестає дивувати своєю силою духу. Наразі українець готується до 43-го лондонського марафону, де планує подолати 42 кілометри на одній нозі та протезі.

Роман Кашпур планує не лише пробігти величезну відстань, а й зібрати пожертвування для українців з ампутаціями. Надалі він хоче внести зміни до вітчизняного протезування. Воїн зазначив, що бігтиме з прапором України, підписаним Валерієм Залужним, що ще більше мотивує його на перемогу.

Раніше портал Знай повідомляв, у майбутньому Україна зможе себе і сама захистити: аналітик із виготовлення необхідної зброї.

Також наш портал інформував, кохана "Да Вінчі" показала, яка хвороба "рубає" воїнів ЗСУ в окопах.

Крім того, ми писали, 84-річний пенсіонер віддав останні тисячі для ЗСУ: "Потихеньку збирав гроші, щоб допомогти армії".