Окупанти здійснюють інженерно-фортифікаційні роботи та риють окопи в Брянській області, яка знаходиться за 6 кілометрів від українського кордону та прилягає до "братської" Білорусі.

Цю інформацію було оприлюднено у свіжих супутникових знімках місцевості, які були опубліковані 9 квітня на Твіттері співробітником відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афріком.

За новими супутниковими знімками, бойові фортифікації російських загарбників в Брянській області розташовані паралельно українському кордону, на певній дистанції від нього. Проте, в певній ділянці (координати 52.16596, 31.80057) неподалік від села Зелений Гай, фортифікації розташовані на кордоні між Росією та Білоруссю. Це може свідчити про те, що російські загарбники готові до провокацій та можливих контрнаступів Збройних сил України, які можуть надійти з Чернігівської області або обійти через Білорусь.

Хоча припущення про можливий контрнаступ ЗСУ на півночі з "заходом" на Брянщину напряму з Чернігівської області чи "в обхід" через Білорусь виглядає малоймовірним, незабаром після того, як Російська армія нанесла авіаудар по мосту через річку Судість на півночі Чернігівщини 9 квітня, з'явилися фото наслідків удару. Хоча дорожнє полотно мосту отримало певні ушкодження, сам міст встояв. Окупанти не виключають нових, більш потужних атак у цій локації, а вважають, що саме через цю споруду нібито прямували "диверсанти" у Брянську область, а також могли переміщуватись підрозділи ЗСУ.

Імовірно, місце для атаки було вибране з урахуванням його стратегічного значення: цей міст єдиний наразі, що з'єднує "материкову" Чернігівщину з іншим українським берегом Судості. Знаходиться ділянка менше, ніж за 2 км від кордону з Росією та за 100 км від кордону з Білоруссю.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За даними Генштабу ЗСУ, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка за останню добу не зазнала суттєвих змін, і не було виявлено ознак формування наступальних угруповань противника.

Продовжуючи використовувати територію прикордонної Брянської області та Білорусі, росіяни проводять розвідку та повітряні атаки на українські міста. Наприклад, в ніч з 30 на 31 березня було зафіксовано атаки українських міст з північного напрямку, а 31 березня білоруські війська "злили" позиції ЗРК С-400 армії РФ, переміщені до Гомеля. Ймовірно, окупанти готують нові провокації на російсько-білорусько-українському прикордонні з метою відволікання та сковування Сил оборони України. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що станом на останню добу на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка не зазнала значних змін, і ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Раніше ми розповідали: Підвищення пенсійного віку на 5 років

Нагадуємо: Виплата у три місяці та разовий переказ: хто з українців може отримати гроші

Також: Українцям відмовляють в лікуванні без військового квитка