Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни готуються вивозити до Криму людей із Запорізької та Херсонської областей.

Так, у Мелітополі та Скадовську окупанти збирають інформацію про охочих виїхати, перевіряють наявність паспорта Росії, прописки та рівень освіти. Росіяни запевняють, що з кінця квітня буде примусова "евакуація".

Нарівні з цим з'явилися заяви української влади щодо переговорів щодо Криму. Так, за словами секретаря РНБО Данилова, все залежить від "поведінки росії".

"Якщо не працює дипломатичний шлях, якщо країна-терорист не хоче добровільно залишати Україну, ми маємо право розробляти своє бачення подальшого способу звільнення своєї території", - зазначив він .

Олексій Данілов, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Водночас, заступник голови ОП Сібіга уточнив, що: "Усі землі мають бути повернені, жодних територіальних компромісів. Коли ми досягаємо стратегічних цілей, коли ми, наприклад, виходимо на адмінкордон, ми говоримо, що потенційно може відкриватися дипломатична сторінка про повернення Криму. Але я зовсім не виключаю і військовий спосіб.

А ось Подоляк взагалі сказав, що ніякі переговори з Росії не можуть бути можливими, поки їх військові формування знаходяться на іншій території.

Михайло Подоляк, скріншот: YouTube

На тлі цього екскомандувач військ США в Європі Бен Ходжес вважає, що найближчий контрнаступ ЗСУ буде націлений на деокупацію Криму. Про це він сказав в інтерв'ю DW.

Ходжес зазначив, що битва за Бахмут проводилася високою ціною, але це було необхідно, щоб зупинити і виснажити війська російських окупантів. Також вони були змушені використовувати безліч ресурсів, при цьому Україні стягувати до Бахмута бронетанкові війська не знадобилося.

Бен Ходжес. Фото : Youtube

Він додав, що ймовірно бронетанкові війська України будуть використані при контрнаступі, який проходитиме на дуже вузькій ділянці фронту, "щоб мати вирішальний ефект, пробити сухопутний коридор між Кримом та росією".

"Крим - вирішальна територія. Можна вбити кожного російського солдата в радіусі 200 км навколо Бахмута, але це не змінить стратегічну ситуацію. Але якщо звільнити Крим, це змінить все. Тому контрнаступ буде націлений на звільнення Криму. А решта Донбасу, я думаю, буде пізніше", - сказав Ходжес.

Кримський міст, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що воїн ЗСУ написав льодовий душу листа своєї "коханки" з фронту: "Страшна стерва...".

Раніше ми повідомляли, що сотні дронів полетять на Москву: астролог Влад Рос радить українцям готуватися до "гарячого" квітня.