Багато хто пам'ятає той день, коли загинув "Да Вінчі" — про це нещодавно згадувала його кохана парамедик ЗСУ Аліна Михайлова.

Наразі дівчина оприлюднила фото ніг евакуйованого військового, який знаходився на позиціях поблизу Бахмута. Зображення демонструє наслідки так званої "окопної хвороби".

Михайлова та "Да Вінчі", фото з соцмереж

Вона також розповіла, як допомогти захисникам уникнути цієї серйозної проблеми. Михайлова зазначила, що боєць отримав осколкове поранення у Бахмута. Крім того, він мав симптоми гіпотермії та зневоднення.

Зокрема, вона продемонструвала, що сталося з ногами воїна у холодних окопах. Шкіра на кінцівках сильно зіпсувалася та потріскалася. Такий вид ніг рідко трапляється навіть у пенсіонерів. Крім того, самі кінцівки виглядають дуже блідими.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Окопна хвороба", фото: Twitter

Парамедик роз'яснила, що це відомо як "окопна хвороба" – результат постійного впливу холоду та вологи на шкіру військовослужбовців.

Захист від такого стану можливий тільки завдяки сухості та теплу. Тому Аліна Михайлова закликала посилати бійцям махрові шкарпетки, спортивні штани та кальсони. В окопах військові миттєво стають мокрими через грязюку та воду, і в таких умовах вони знаходяться цілодобово. Тому потрібні речі, які можна замінити замінні речі.

"Мій запит – сотні шкарпеток на стабілізаційний пункт для поранених, які, на жаль, із собою запасних шкарпеток та одягу на позиції не беруть", - зазначила вона.

Нагадаємо, "Нікому не побажаю так прощатися": кохана "Да Вінчі" розповіла про сварку в день трагедії та як він помирав на її руках

Як повідомляв "Знай.ua", 84-річний пенсіонер віддав останні тисячі для ЗСУ: "Потихеньку збирав гроші, щоб допомогти армії"

Знай.ua писав, величезний маєток Ярославського олігарха в Харкові охороняли росіяни: командир Kraken про ексвласника ФК "Металіст"