Багато хто не дуже любить згадувати те, як починалася повномасштабна війна... вночі 24 лютого 2022 року, коли росіяни вторглися до нашої країни з різних напрямків.

Тоді, як ви знаєте, Україна була змушена закрити повітряний простір через високий ризик безпеки.

"Надання послуг обслуговування повітряного руху цивільними користувачами повітряного простору України припиняється", - йшлося у повідомленні "Украерорух".

Вид з літака, скріншот: Youtube

З того моменту українці можуть користуватися повітряним сполученням виключно за кордоном. Тепер підніматися в небо є доступ тільки у військових пташок.

Популярні новини зараз

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Однак, як виявилося, вночі, 4 квітня 2023 року, в небі над Україною все ж таки з'явився один пасажирський літак. Про це повідомила авіакомпанія SkyUp. Його намагалися евакуювати із "Борисполя".

Маршрут польоту SkyUp Boeing 737-800 UR-SQP, скріншот: Flightradar24

"Можу поділитися тільки загальною інформацією: ми евакуювали свій літак UR-SQP Boeing 737-800 на 189 місць з аеропорту Бориспіль (Київ) до аеропорту Ясси (Румунія). Це був останній борт з нашого флоту, який знаходився в Україні", - заявили в компанії.

З цього моменту усі дванадцять літаків авіакомпанії перебувають за кордоном. У прес-службі сподіваються, що зможуть розповісти докладніше про цю "операцію", але вже після війни.

Нагадаємо, путін поставив ППО біля ще однієї резиденції в Сочі: "Панцир" стереже чергове житло диктатора

Як повідомляв "Знай.uа", Міноборони Рєзніков пояснив, що потрібно ЗСУ для контрнаступу - не назвавши F-16

Знай.ua писав, українська ППО знайшла "протиотруту" від іранських "Шахедів", у Залужного заспокоїли населення: "За ними полюють"