Українці досі оплакують смерть відважного героя Дмитра Коцюбайла із позивним "Да Вінчі", який загинув під час обстрілу росіян у бою під Бахмутом. Найважче довелося його родині та коханій дівчині, парамедику Аліні Михайловій.

В інтерв'ю Front 18 Аліна розповіла багато цікавого, зокрема про те, що відбувалося незадовго до смерті Да Вінчі. За день до трагедії, 6 березня, дівчина дізналася, що боєць вирішив штурмувати групу у Богданівці. Через це між ними сталася сварка, адже дії Дмитра видалися їй безвідповідальними.

Дмитро Коцюбайло, "Да Вінчі". Фото: Youtube

Вони вирішили, що Да Вінчі не лізе на передок, а Аліна не лізе на рожон. Але 7 березня, в день чергування парамедика, її екстрено викликали для порятунку тяжко пораненого, і вже тоді вона відчувала, що це її коханий. Хоча за 30 хвилин до цього Дмитро написав повідомлення, чи все у неї добре.

"Проходить хвилин 30 і мені кажуть, що є важкий "трьохсотий". Я відразу зрозуміла, що це "Да Вінчі", хоча ніхто не сказав мені цього. Це було внутрішнє почуття, я просто це відчула. Я взяла другу рацію і боялася, що він не вийде на зв'язок. Я викликаю, а він мовчить", - розповіла дівчина.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Наслідуючи свій обов'язок, вона вирушила рятувати пораненого, і її найбільший страх виявився реальністю. Тоді Аліна намагалася зробити все, щоб Дмитро знову розплющив очі, але він буквально помер у неї на руках, весь у крові.

"Я згадую цей день щодня. Я нікому не побажаю так прощатися зі своєю коханою людиною. Я качаю цей мішок амбу, який не качається. Він весь у крові, у нього вся трахея була розірвана", - сказала вона.

Нагадаємо, у Києві сотні людей попрощалися з Героєм України "Да Вінчі": Зеленський та прем'єр Фінляндії також віддали останню честь

Раніше ми писали про те, що в бою загинув один із наймолодших Героїв України: країна оплакує Дмитра Коцюбайло із позивним Да Вінчі.