Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" встановлює правила, за якими батьки-чоловіки неповнолітніх дітей можуть бути призвані на військову службу.

Адвокат Богдан Черніковпояснює, що у випадку, якщо у батька неповнолітньої дитини є дружина, яка вже перебуває на фронті, вона може отримати відстрочку від призову. В інших випадках, якщо він не має підстав для відстрочення, батько піде на війну.

Мобілізація в Україні, фото protocol

За його словами, для того, щоб отримати відстрочку від призову на військову службу, один із подружжя має проходити один із видів служби. Це може бути, зокрема, строкова військова служба, військова служба за контрактом, військова служба на заклик осіб офіцерського складу тощо.

Отримати відстрочку від призову на військову службу може лише один із батьків неповнолітньої дитини, для чого їй слід звернутися до свого територіального військового комісаріату з відповідною заявою та надати підтверджуючі документи.

Популярні новини зараз

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На "підтвердження" можна використовувати низку документів, зокрема свідоцтво про реєстрацію шлюбу з військовозобов'язаним, який уже проходить військову службу; документи, які підтверджують, що військовозобов'язаний продовжує проходити військову службу на момент звернення та свідоцтво про народження дитини, яка не досягла 18-річного віку.

Нагадаємо, як вчинити, якщо видали повістку в іншій області: адвокат підказав та виділив важливі нюанси

Як повідомляв "Знай.uа", українцям обіцяють надсилати повістки у Viber та Telegram: технічно все готово — оновлено

Знай.uа писав, юрист відповів, чи випустять чоловіків за кордон після закінчення війни: є важливий нюанс