Нещодавно росіяни знову зробили спробу атакувати Україну іранськими дронами Shahed.

Ця спроба знову не принесла війську володимира путіна оживаного результату, адже наша ППО впоралася з цим завданням на "відмінно". Звісно, ​​не можна не відзначити покращення якості повітряної сфери нашої країни і в плані ракет. А це ще, за словами президента Володимира Зеленського, у нас не розгорнуто систему Patriot.

Володимир Зеленський, фото: Офіс Президента

Водночас представник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат констатував, що Сили оборони навчилися протидіяти запускам дронів "Шахед", які ворог почав запускати з різних напрямків.

Про це він сказав у ефірі національного телемарафону.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

"Північні пуски - це не вперше. Вони були і з території Білорусі, були також пуски з північних областей, тобто Брянська або Курська область. Зараз концентровано почали робити це по обох напрямках невеликими партіями, але все ж таки все пристосувалися. Ви ж бачите , коли лунає повітряна тривога, і "Шахеди" вночі атакують Україну, то на них полюють по всій території" , - пояснив Ігнат.

Shahed-136. Фото: Youtube

За словами спікера, ворожі дрони використовують маршрути, дані розвідки, знаючи, де є слабкі місця в нашій обороні, як можна притиснутися нижче до землі, використовувати русла річок, як це відбувається з ракетами. Він наголосив, що радіолокаційна прив'язка важлива у цьому питанні, і тому це не просто.

"Але ви бачите, що результат є. Потрібно просто більше систем ППО, щоб покрити величезну територію України. Також бажано сучасні західні винищувачі, які могли б повністю справлятися із ситуацією", - наголосив Ігнат .

Юрій Ігнат. Фото: Youtube

Нагадаємо, що воїни ЗСУ ліквідували Шойгу: на жаль, є нюанс.

Раніше ми повідомляли, що екоактивістка, яка виїхала до Європи, звинуватила ЗСУ за "срачі" в окопах: "Це все сортується".