Українці під час воєнного стану за потреби можуть бути викликані до військомату, іншими словами Територіального Центру Комплектації.

Після отримання повістки не слід одразу збиратися на війну, а варто дізнатися про причину виклику. Для цього слід з'явитися у ТЦК та з9ясувати причину. Не завжди повістка означає мобілізацію. Про це йдеться у матеріалі на "Суспільному".

Вручення повісток. Фото: Youtube

У ТЦКСП зазначили, що повістка висилається для того, щоб уточнити облікові дані та визначити придатності. А вже потім, залежно від результатів проходження медичної комісії, можливе направлення до військових частин.

Необов'язково це одразу піти і служити. У деяких бойових частинах особи, які перебувають на передовій, фактично жодного разу можуть не брати участь у бойових діях, - зазначив офіцер

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Вручення повісток. Фото: Youtube

Він зазначив, що призвані можуть доставляти боєприпаси, готувати їжу, займатися розвідкою, адже дуже багато розпоряджень надходить на доукомплектування тилових частин, які забезпечують підрозділи на передовій.

Також повісткою викликають оцінити стан здоров'я військовозобов'язаного, визначивши, чи підлягає громадянин мобілізації і, чи має право на відстрочку.

Якщо мобілізованого визнають придатним, його відправляють на підготовку до навчальних центрів, оскільки до бойових частин одразу не направляють.

У ТЦК нагадали, що процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну.

Нагадаємо, ми писали, що двійник володимира путіна зганьбив діда в Маріуполі і забув щелепу: "Бабуся без зубів".

Як повідомляв "Знай.ua" військовий експерт розповів, коли ВСУ підуть у контрнаступ і куди дійдуть: у червні їх не зупинитиме.

Також "Знай.ua" інформував, спікер Повітряних Сил ЗСУ зізнався, коли до України прибули перші F-16: льотчики знають, що робити.