На думку військового експерта та полковника запасу Романа Світана, контрнаступ ВСУ може розпочатися не раніше середини квітня.

Він зазначив, що саме цей період буде ідеальним для руху військ, оскільки настав час сухих та сонячних днів, що дозволить знизити ризики для військових.

ЗСУ, фото: Facebook

За словами експерта, українське командування може врахувати переваги Кремля за певними днями та почекати з настанням до 9 травня, коли окупанти відзначатимуть День Перемоги. Однак він попередив, що російська сторона може скористатися цим часом, щоб підготуватися до нападу та продемонструвати свою силу.

Водночас, експерт наголосив, що у контрнаступ треба йти лише за хорошої погоди, оскільки такий підхід дозволить максимально знизити ризики для військових.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook

Він зазначив, що починати треба десь із середини квітня, цей період називатиметься "золотим місяцем" — коли армія, що наступає, викладається наповну і виконує прорив фронту.

На думку експерта, "золотим періодом" стануть квітень-травень. Він також не виключає реального кидка у бік Азовського узбережжя чи Криму на початку червня. Загалом з його погляду успіх війни залежатиме від того, наскільки добре підготовлено українську армію.

Нагадаємо, воїни без вищої освіти можуть стати офіцерами: Рада ухвалила доленосне рішення

Як повідомляв "Знай.ua", "100 ракет по Україні": екстрасенс попередив українців про підступні плани Росії

Знай.uа писав, Володимира Путіна можуть заарештувати вже влітку 2023 року: українці дізналися, де і коли диктатор попадеться