Після того, як Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора володимира Путіна, у серцях багатьох українців почала відроджуватися надія.

Надія на те, що скоро і навіть дуже скоро кровопролитна війна в Україні закінчиться і всі винних булут покарано.

Радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк вважає, що ордер на арешт російського диктатора Володимира путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, є "початком кінця росії". У себе у Twitter Подоляк написав, що "світ змінився".

Президент України Володимир Зеленський також відреагував на це у своєму вечірньому зверненні від 17 березня 2023 року.

"Історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Глава держави-терориста та ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у військовому злочині. У депортації українських дітей – незаконне переміщення тисяч наших дітей на російську територію", - зазначив президент.

Популярні новини зараз

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Після того, як радість вщухла, у багатьох українців виникло закономірне питання: "А в чому сенс арешту, якщо путін не вилазить зі свого бункера?".

Насправді, все не зовсім так, адже Південно-Африканська Республіка юридично зобов'язана заарештувати путіна під час його запланованого візиту в серпні. Про це повідомляє Sky News.

У серпні 2023 року путін має відвідати саміт країн БРІКС у південноафриканському Дурбані. ПАР входить до 118 країн, що ратифікували Римський статут МКС, і, отже, матиме юридичний обов'язок забезпечити виконання ордера на арешт.

путін, скріншот: YouTube

Однак існують сумніви, що Південна Африка піде на це з огляду на близькі відносини між нею та РФ. До того ж, у 2015 році ПАР вже відмовилася від арешту президента Судану під час його візиту до країни, на яку також було видано ордер МКС.

Нагадаємо, що суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна: перші подробиці.

Раніше ми повідомляли, що генерали путіна відправили військових на штурм українців із лопатами: "Для рукопашного бою".